Autotec 2008  |  Archiv 2006 - 2012  |  Truck & Business

     
 

Truck & Business » Archiv 2006 - 2012 » Autotec 2008

Autotec 2008

 
image548

pondělí, 17. prosince 2007

Automobilový průmysl je jedním z odvětví české ekonomiky, které jako celek dlouhodobě prosperuje, počet pracovníků má rostoucí tendenci a obor se dále pozitivně rozvíjí. Podílí se více než 20 procenty na průmyslové výrobě a také více než 20 procenty...

 

Automobilový průmysl je jedním z odvětví české ekonomiky, které jako celek dlouhodobě prosperuje, počet pracovníků má rostoucí tendenci a obor se dále pozitivně rozvíjí. Podílí se více než 20 procenty na průmyslové výrobě a také více než 20 procenty na exportu České republiky. Dynamický rozvoj vykazuje především výroba automobilových dílů, součástí, systémů a příslušenství vozidel, která již několik let v souhrnu přesahuje objem produkce finálních výrobců.

O tom, jaký je současný stav ostře sledovaného oboru, jaké jsou jeho perspektivy a stinné stránky… to vše se promítne v mírném oparu růžových brýlí, ve dnech 4. až 8. června na brněnském výstavišti.

Právě v uvedených dnech (tiskový a odborný den 3. června) bude probíhat ve znamení osmdesátiletého výročí výstaviště již podvanácté Mezinárodní veletrh užitkových vozidel, dílů a servisní techniky AUTOTEC 2008. Jeden z nejprestižnějších evropských veletrhů nabídne to nejlepší, co se v současné době v oboru nachází. AUTOTEC již tradičně v sudých letech střídá neméně významný AUTOSALON BRNO.
AUTOTEC 2008 navazuje na členění předchozího ročníku a opět se tedy představí v několika samostatných sekcích, které vymezují skupiny výrobků, jež budou na veletrhu prezentovány. Brněnské výstaviště se tak rozdělí do sekcí AUTOTEC TRUCK & VAN, AUTOTEC BUS, AUTOTEC TRAILER & BODY, AUTOTEC SERVICE, AUTOTEC PARTS, AUTOTEC PETROL a nově AUTOTEC CONFERENCE.

AUTOTEC 2008 je zařazen do prestižního kalendáře mezinárodních výstav organizace O.I.C.A. Svým zaměřením se dotýká široké oblasti užitkových a nákladních vozidel, dílů a servisní techniky. Výrobci tak mají jedinečnou příležitost nabídnout svou produkci na jedné z nejucelenějších přehlídek oboru v Evropě.

V této chvíli je více než jasné, že se v Brně představí všech sedm velkých evropských výrobců nákladních vozidel, ale zároveň nebudou chybět ani české značky, jako je TATRA a AVIA. Bohatou nabídku představí také segment autobusů v samostatných expozicích s podtitulem AUTOTEC BUS. Reprezentativní zastoupení se očekává také v kategorii přípojných vozidel a nástaveb a neméně zajímavá bude oblast komunální techniky.

Opomenout nelze také prezentaci dílů a komponentů pro automobilový průmysl. Vzhledem k tomu, že se Česká republika stala v posledních letech evropským centrem pro výrobu automobilových dílů, předpokládá se, že i jejich představení na AUTOTECU 2008 bude výrazné.

 
 
 

Komentáře k článku

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve příhlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.
 
 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@truck-business.cz